top of page
Search

מתי אפשר להפסיק טיפול בסוכרת?

  • Writer: ahotsukeret
    ahotsukeret
  • Jul 16, 2015
  • 2 min read

האם אפשר להבריא מסוכרת ?

האם הסוכרת תחלוף לאחר הטיפול שאקבל?

האם אפשר לטפל בסוכרת , להשקיע פרק זמן לאורח חיים בריא ולחזור לחיים נורמלים?

האם כדאי לי לשמור על תזונה בריאה, לעשות הרבה ספורט להוריד רמות סוכרת ואז אוכל לחזור לרמת חיים רגילה שלי?

כל אלה שאלות שעלו היום בקבוצת סוכרת שאני מנחה,

והאמת היא ... שאני שומעת את השאלות האלה באופן קבוע ממטופלי סוכרת חדשים, ולעיתים וחולי סוכרת וותיקים.

לפעמים אני מנחה קבוצות התמודדות וידע לחולי סוכרת סוג 2.

אני מאד אוהבת סוג כזה של תקשורת - בקבוצה. במיוחד עם חולי סוכרת . קבוצה קטנה עד 10 אנשים, כאשר כולם אנשים מאד שונים ומגוונים ובאותו זמן יש להם לפחות דבר משותף אחד - סוכרת.

בכל פגישה אני מקדישה חלק מהזמן לשיחה ודיסקוס של דעות קדומות הידועות על סוכרת סוג 2 ועל טיפול בסוכרת. בין הדעות הקדומות ומיתוסים על הסוכרת קיימים גם מספר התנהגויות שגויות של מטופלים בנוגע לטיפול בסוכרת.

אחת ההתנהוגיות המעניינות היא הפסקת כל טיפול בסוכרת לאחר הגעה לערכי המטרה ברמות סוכר.

בקבוצה אחת התפתח דיון מרתק על אפשרות של הפסקת טיפול . הדעות התחלקו וכמובן שחלק מהמטופלים ניסו לשכנע את החלק השני שאפשרי להפסיק טיפול, אך בסופו של דבר שום קבוצה לא השתכנע.

אחד המטופלים שהצליח פלאים בחודשים אחרונים לשפר רמות סוכר, לרדת במשקל אמר שכמובן שהוא יפסיק את הטיפול התרופתי ואולי ימשיך תזונה נכונה.

ברגעים כאלה אני מאושרת רק מדבר אחד - מזה שמטופלים מספרים לנו, מזה שהם מדברים איתנו ומשתפים את אנשי צוות בהחלטות בנוגע לטיפול בסוכרת שלהם. אז נכון שהסוכרת היא שלהם והגוף שייך להם והחלטה - איך בסופו של דבר יתבצע טיפול בסוכרת - לא שייכת לנו, אבל המטפל הסביר מסוגל לתת המלצה המתאימה והמותאמת לצרכים של אותו חולה סוכרת.

בדרך כלל עם אבחנת סוכרת כל בן אדם מקבל המלצות טיפוליות שכוללות לרוב המלצות לתזונה נכונה ובריאה, מרשם לפעילות גופנית , וטיפול תרופתי. וכבר די מזמן אני פוגשת אנשים שאובחנו כסובלים מסוכרת לאחרונה, קיבלו תכנית טיפולית להורדת רמות סוכר (בדרך כלל הטיפול בסוכרת סוג 2 כולל שינוי אורח חיים, תזונה בריאה, פעילות גופנית, וטיפול תרופתי המותאם באופן אינדיוידואלי) ומתחילים לבצע את ההמלצות בצורה יוצאת מין הכלל.

ומה קורה אחרי תקופה מסויימת? נכון, מי שמקפיד ושומר על המלצות טיפוליות בדרך כלל מצליח לאזן רמות סוכר. ואז קורה דבר בלתי מוסבר - אנשים שמחים לרואות רמות סוכר תקינות או קרובות לתקינות ומתחילים לטוען שלאחר איזון רמות סוכר הם כבר לא צריכים להמשיך ולדבוק בהמלצות האלו לטיפול בסוכרת סוג 2 .

ומתחילים שוב לאכול אוכל פחות בריא, לצאת להליכות פעם בשבוע במקום שלוש פעמים... התרופה נשכחת בארון... ו...כן...במקרה הטוב המטופל כזה ישים לב שרמות סוכר שוב עלו, ויגיע אלינו אבל במקרה פחות טוב הוא פשוט יחשוב שנרפא מסוכרת, שאיזו רמות סוכר והסוכרת חלפה.

כמובן הם חוזרים אלינו אחרי תקופה , תקופה של רמות סוכר גבוהים , תקופה שבה הגוף סבל...

לכן... יש לי מסר אחד לחולי סוכרת . נכון , המידע היום נגיש מאד, אפשר לקרוא באינטרנט הכל על סוכרת (ולא רק), אפשר למצוא אנשים בסיטואציות דומות ולדבר איתם בפורומים. כל הדברים האלה נהדרים.

אבל תעשו לי טובה, אל תפשיקו טיפול בלי להתיעץ עם צוות המטפל שלכם. תהיו בקשר עם רופא משפחה, רופא סוכרת, אחות סוכרת, מישהו מחוץ לפלטפורמה וירטואלית הנוחה כל כך.

הטיפול בסוכרת היום הוא לגמרי אינדיווידואלי. ותאמינו לי שצוותים המוסמכים של מרפאות סוכרת רוצים אותכם קרוב :)


 
 
 

Recent Posts

See All
אם לא תנסו איך תדעו?

למה אני אוהבת מילים של השיר הזה? אפילו רק מילים של הפזמון: "אינך יכול תמיד להשיג את מה שאתה רוצה... אבל אתה יכל לנסות... אבל לפעמים אם...

 
 
 

Comments


רוצים לשמוע על פוסטים חדשים?

 

 

 

 

 

או כתבו לי

הודעה נשלחה בהצלחה!

המסע של
אחות סוכרת 

אני אחות מוסמכת וליתר דיוק - אחות סוכרת, השם השני הזה הפך עם השנים לחלק ממני , לחלק גדול מהשקפת עולם שלי , וחלק משמעותי מהחיים שלי ...

תגיות
עקבו אחריי בפייסבוק!
  • Facebook App Icon
  • Twitter Classic
  • Google+ Basic Black

כל הזכויות שמורות © אחות סוכרת 2014

bottom of page